Безплатна доставка за поръчки над 100 лв. Нужна ви е помощ? 0887 62 64 89

Полезни съвети при избор на цвят на косатаИзрази себе си чрез цвета на своята коса!

Блондинка, брюнетка, червенокоса – това е само цвят на косата, нали? Грешите. Истинските стилисти, специалистите по цветовете, твърдят, много повече от това!

За повечето жени цвета на косата е част от тяхната душевност, тяхната идентичност. Това е твърде лично! Така, че потърсете съвета на професионалист, в случай, че искате да поставите такъв чувствителен въпрос като кои сте всъщност, оставяйки се в ръцете на друг. Важно е да работите с професионалист в боядисването на коси, който разбира какъв емоционален ефект може да има смяната на цвета на косата върху Вас. Няколко полезни съвета при търсенето:

За да откриете професионалист, чувствителен към цветовете, трябва първо да направите подготовка в къщи. Просто един съвет от някого не е достатъчен, когато става въпрос за препоръки. В действителност Вие бихте желали да видите на какво е способен този човек. Поискайте да видите снимки на боядисани от него коси; направете проучване сред съществуващите клиенти. Ако видите жена, чийто цвят на косата предизвиква възхищение у Вас, спрете я и попитайте кой фризьор е правил косата й.

Трябва да устоите на изкушението просто да си запишете час и така да започнете. Вместо това, обадете се в салона и си запишете час за консултация. Това време ще бъде добре оползотворено. Преди да отидете, вземете със себе си много снимки, които показват цветове на коси, които харесвате, както и цветове, които не харесвате. Помислете и за това да занесете Ваши снимки когато сте били дете – независимо дали вярвате или не, но една запазена снимка, която е била направена на тържеството за Вашия осемнадесети рожден ден, ще се окаже много полезна. Същата ще помогне на Вашия фризьор да разбере какъв е естествения цвят на Вашата коса (преди всички тези боядисвания), вариант, който обикновено е разкрасяващ за повечето хора на по-късен етап от живота им.

По време на консултацията, бъдете откровени. Това не е времето да пазите своите тайни. „Разкрийте” всичко, което е докосвало Вашите нежни кичури коса през изминалите няколко години – включително препарати за къдрене, препарати за изправяне на къдрава коса, както и онзи цвят, с който сте експериментирали, купувайки боя за коса от дрогерията. ….. ще помогне на фризьора да разбере съвсем точно как ще реагира Вашата коса при следващото боядисване.

Допитайте се до сърцето си и бъдете искрени … със стилиста и със себе си. Ако се събудите тази сутрин и решите, че трябва да смените Вашия изящен цвят шампанско с рубинено червено, спрете за момент и помислете. Това ли е промяната, която наистина искате или просто това е Вашата реакция на факта, че Вашия приятел е прекарал твърде много време снощи в клуба гледайки онази червенокоса жена? Един наистина добросъвестен стилист ще Ви зададе някои уточняващи въпроси с цел да стигне до същността на желанието Ви за такава драстична промяна на цвета преди да се втурнете към червените тонове.

Уверете се, че Вашият фризьор Ви кара да се чувствате сигурни и че можете да му се доверите. Ето някои насоки. Посвещава Ви цялото си внимание по време на консултацията, която провежда на тихо място в салона, където можете да се чувате ясно. Наблюдава Ви – в действителност оглежда косата, лицето, фигурата, дрехите Ви – за да разбере кои сте всъщност и как бихте искали да представите себе си пред света. Гледа Ви право в очите по време на разговора. Слуша повече отколкото говори. Дори много повече. Тя е със стилна, безупречна, изискана външност, като на професионалист. Това е особено важно, ако тя е значително по-млада от Вас – Вие бихте искали да знаете дали може да бъде чувствителна към нуждите на клиент в по-зряла възраст, независимо, че е по-млада.

Не позволявайте на никой да Ви убеди да направите нещо, което не сте готови да направите. Фризьорът-стилист може да се окаже прав за това, кой е най-подходящия за вас нюанс, но ако Вие не се чувствате комфортно след промяната, и най- зашеметяващия цвят на света няма да Ви направи щастлива. Достатъчно е да кажете, „Не съм готова за голяма промяна точно сега. Ще се чувствам по-спокойна ако постигна цвета, който предлагате, постепенно.” Това ще даде време на окото Ви (както и на семейството, приятелите, шефа и т.н.) да свикне, тъй като цвета на косата Ви се развива постепенно.

Целта на всеки фризьор-стилист е да преведе клиента през промяната на цвета на косата, така че да Ви накара да се чувствате прекрасно. Приемете, че това е едно психологическо пътуване, което предприемате заедно, пригответе се за това пътуване разумно и Вашето сърце ще затуптява всеки път, когато се погледнете в огледалото.

Полезни съвети при избор на цвят на косата was last modified: януари 3rd, 2021 by admin
Публикувано в: Боядисване

Професионални бои за коса


Професионални бои за коса Професионални шампоани за коса Професионална фризьорска техника Фризьорски аксесоари и консумативи

Категории

Последни публикации

Shares
Share This

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в: