Безплатна доставка за поръчки над 100 лв. Нужна ви е помощ? 0887 62 64 89

Какво трябва да имам предвид когато си купувам боя за коса?


Боя за коса

„Боядисва ли се тя или не? Само нейният фризьор знае със сигурност.” Този лозунг рекламираше популярна боя за коса и се превърна в често използван израз. Боята за коса е популярен козметичен продукт и става все по-популярен откакто „бейби бум” поколението вече са възрастни граждани.

Боята за коса може да се използва да покрие бели или сиви коси, или да изсветли, потъмни или коренно промени цвета на косата.Тя може да превърне брюнета в бяло руса блондинка. Но какво трябва да се има предвид ако човек иска да се боядиса вкъщи?

На първо място човек трябва да знае какво иска да постигне – да добави топли тонове, да добави студени тонове или да покрие сиви или бели коси. Постоянен цвят ли искате или просто искате да опитате нещо ново? Отговорите на тези въпроси имат значение за крайното решение.

Човек, който иска да покрие сива коса, трябва да търси боя, на която изрично пише, че покрива сиви коси. Посивялата коса е трудна за боядисване и затова някои марки бои за коса са създадени точно за това. Предлага се и продукт за предварително третиране на косата. Целта на продукта е да помогне сивата коса да приеме боята по-лесно. Тези, които искат да скрият сивата коса без да променят много естествения си цвят трябва да търсят тон на боята близък до естествения цвят на косата им.

Друг фактор при избора на боя е решението какво трябва да направи боята. Ако искате да добавите по-топли тонове или да изсветлите с един тон цвета си, трябва да търсите боя, която съдържа в името си „златен” или „топъл” за топли тонове и „пепел” за по-студени тонове. За да избегнете рязката промяна е хубаво да купите боя от същата цветова гама като вашата. Това означава, че човек със средно кестенява коса трябва да търси тонове като „златисто средно кестеняво”, „пепеляво средно кестеняво” или нещо подобно. Много хора могат да променят безпроблемно цвета си с един тон по-светъл или по-тъмен, например от средно кестеняво към светло или тъмно кестеняво, но повечето хора трябват да спазват този диапазон.

Боята за коса може да бъде временна, два вида полу-постоянна или постоянна. Временните бои избледняват след две- три измивания. Те са идеални за пробване на нов цвят или за конректна визия за парти. Единият вид полу-постоянни бои се измиват след между 7 и 12 измивания. Другият вид издържа до 28 измивания, а постоянните бои издържат докато косата израстне или се подстриже.
Ако искате драстична промяна е добре да отидете първо в салон и да бъдете боядисани от професионалист. Това е най-доброто решение за брюнетки, които искат да станат блондинки или блондинки, които искат да имат червена коса. Когато веднъж косата е боядисана от професионалист, после е по-лесно да изберете подходяща боя и да се боядисате вкъщи.

Хората обикновено са постоянни относно марките бои за коси. Някои хора откриват марка, която предлага точния цвят за тях и се придържат към нея. Много хора се вслушват в съветите на приятели, които са използвали различни марки и имат мнение за тях. Повечето марки има уебсайтове, които предлагат съвети, споделят препоръки и дории инструкции, които можете да прочетете преди да купите продукта.

Важно е да използвате шампоан и балсам за боядисана коса. Това ще направи цвета по-траен и ще поддържа косата жизнена и силна, тъй като боядисването изсушава косата. Повечето бои за коса са на цена под 15лв. Ако искате да се боядисате може да изберете тази опция вместо да плащате за боядисване в салон.

Какво трябва да имам предвид когато си купувам боя за коса? was last modified: януари 3rd, 2021 by admin
Публикувано в: Боядисване

Професионални бои за коса


Професионални бои за коса Професионални шампоани за коса Професионална фризьорска техника Фризьорски аксесоари и консумативи

Категории

Последни публикации
Shares
Share This

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в: