Безплатна доставка за поръчки над 100 лв. Нужна ви е помощ? 0887 62 64 89

Как да предпазим цвета на косата от избледняване?Най-накрая сте постигнали цветът, за който мечтаете. Вече не прелиствате списания, казвайки си „Как ми се иска и моят цвят да беше такъв“. Всеки кичур си е на мястото. Няма как да сте по-щастливи. Но два дни по-късно започвате да се притеснявате, защото се налага да измиете косата си. Какво ще стане ако цветът се отмие? Той със сигурност ще избледнее леко. И ще продължи да избледнява с всяко миене. Какво може да направите? Похарчили сте толкова пари за нещо, което ще изглежда великолепно само седмица. Не се тревожете. В тази статия ще ви споделим няколко много лесни стъпки, които ако следвате ще запазите цветът си по-дълго и ще посещавате салона по-рядко (освен ако косата ви не е сива или бяла, тъй като за съжаление все още не сме открили начин да се справим с това).

Мийте косата си по-рядко

Това е най-очевидното решение, нали? Това, което е по-трудно е да контролирате омазняването на косата между измиванията. Ако не сте пробвали сух шампоан досега, направете го. Сухите шампоани са направени, за да освежат мирисът на косата ви и да премахнат омазняването, което се натрупва в корените. Препоръчвам ви професионален сух шампоан, а не такъв купен от магазина. REF. предлагат страхотен сух шампоан – Dry Shampoо. Dry Shampoо е аерозолен спрей, който нанасяте директно върху корените на косата и след това с гребен разнасяте. Той мирише страхотно и дори придава обем и така косата изглежда освежена и чиста.

Продайте блясък на косата

Много марки бои за коса предлагат чудесна терапия за коса, която не придава цвят, но стой като защитен слой, който покрива боята с цел да предпази цветът отдолу и да придаде блясък. Попитайте фризьорът си за такъв продукт. Гарантирам ви, че си заслужава доплащането. Sim Sensitive имат продукт, който се казва Support Color Leave-In и прави точно това. Той действа от 6 до 8 седмици, подхранвайки косата и е много подходящ за коса на кичури или изтощена коса.

Подсилете косата си

Сухата и увредена коса задържа боята по-трудно. Т.е. тази боя, за която сте дали толкова пари няма да издържи дълго ако не използвате правилните продукти. Шампоаните и балсамите за боядисана коса е хубаво да се използват не само веднага след боядисване, но и при всяко измиване. Но прочетете какво пише на опаковките. Разберете какво използвате и какъв ефект има върху косата ви. Много професионални шампоани и балсами за боядисана коса не само удължават трайността на боята, но и защитават от вредните слънчеви лъчи и други фактори, които вредят на цвета на косата.

Поддържайте цвета си

На всички ни се е случвало да чакаме докато косата ни израсне почти до ушите преди да я боядисаме отново. Освен че не изглежда много красиво, още един недостатък е че след толкова чакане цветът е толкова избелял, че все едно започвате боядисването от начало. Ако поддържате цвета си и се боядисвате на всеки 6-8 седмици, цветът на косата ви ще изглежда много по-добре и тя ще бъде хидратирана благодарение на защитния слой, с който ще покривате боята.

Продуктите за грижа за косата – вашият най-добър приятел

Много професионални продукти за грижа за косата са създадени не само да помогнат за стилизирането на косата, но и да я предпазват от вредни фактори, като слънчевите лъчи например. Всички обичаме да стоим около басейна лятото, но внимавайте колко време прекарвате в хлорирана вода. Ако обичате да стоите във водата е добра идея да си купите пречистващ шампоан, който да премахне натрупаните химикали, които увреждат косата и премахват цвета. Така че обръщайте внимание когато вашият фризьор ви препоръчва различни продукти за грижа за косата. Косата ви ще ви е благодарна.

Как да предпазим цвета на косата от избледняване? was last modified: януари 2nd, 2021 by admin
Публикувано в: Боядисване

Професионални бои за коса


Професионални бои за коса Професионални шампоани за коса Професионална фризьорска техника Фризьорски аксесоари и консумативи

Категории

Последни публикации
Shares
Share This

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в: