Безплатна доставка за поръчки над 100 лв. Нужна ви е помощ? 0887 62 64 89

Как хормоналния дисбаланс причинява косопад при жените


Как хормоналния дисбаланс причинява косопад при жените

Фактори, които водят до хормонален дисбаланс
Много са факторите, които могат да доведат до хормоналем дисбаланс при жените, като например диети, стрес, заседнал начин на живот, противозачатъчни хапчета и ниски нива на прогестерон. Разбъркването на хормоните може да доведе до падане на косата. Eдна жена може да има нормален менструален цикъл, но да няма овулация и това може да е в резултат от стрес. Когато жената няма овулация, прогестерон (хормон, който се произвежда от яйчниците) не се произвежда и нивата му значително намаляват.

Когато нивата на прогестерон са твърде ниски, жената запова да се чувства потисната, защото хормоните й са разбъркани. В този момент е възможно да забележи по-засилено падане на косата.

Прогестетон и естроген
Когато нивата на прогестрон са твърде ниски,а нивата на естроген (друг хормон) са твърде високи, това състояние се нарича хиперестрогенизъм или доминация на естроген. Жените в това състояние са склонни към депресия и умора. Те може да изпитват понижено сексуално желание и чувство за невъзможност да се справят със стреса. Може да се появи нежелано окосмяване, въпреки че косата на жената пада.

Бременност и раждане
Бременността и раждането, които променят хормоналния баланс на жената, могат да предизвикат косопад. Когато жената е бременна, косата й не пада както обикноввено. Нормално човек губи между 50 и 100 косъма на ден, но това не се случва по време на бременността. Ето защо жените често имат красиви и гъсти коси по време на бременност – защото имат повече коса от обикновено. След раждането косата преминава във фаза на покой. Падането на косата започва около 90 дни след раждането. Жената може да загуби много коса, но това не е постоянно състояние, така че не се притеснявайте.

ДХТ (дихидротестостерон)
Ако една жена има високи нива на тестостерон (мъжки хормон), това може да доведе до косопад или изтъняване на косата според Menopausehysterectomy.com. Освен косопад, жените с високи нива не тестостерон може да зебележат и смущения в месечния цикъл. Може да се увеличи окосмяването по тялото и лицето и да се появи акне, уголемяване на клитора и поява на секрети от гърдите. Тестостеронът в тялото на тези жени се превръща в ДХТ в по-високи от нормалните нива и създава тези проблеми. ДХТ е мъжкият хормон, за който се смята, че предизвиква косопад.

Менопауза
По време на менопаузата нивата на естроген в тялото на жената спадат. Преди менопаузата, нивата на естроген и ДХТ са балансирани. Но когато този баланс се промени по време на менопаузата и нивата на естроген са ниски, а на ДХТ- високи може да се появи косопад.

Как хормоналния дисбаланс причинява косопад при жените was last modified: януари 27th, 2016 by admin
Публикувано в: Косопад

Професионална козметика на атрактивни цени!


Професионални бои за коса Професионални шампоани за коса Професионална фризьорска техника Фризьорски аксесоари и консумативи

Категории

Последни публикации
Shares
Share This

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в: